سعيد رضا صباغ يزدی    نرم افزارهاي علمي    صفحه اصلي
  نرم افزار  تحلیل مسائل علمی و صنعتی نصير
 

 

    سابقه كاری
تحقيقات
همكاريها
تدريس

دانشجويان فوق ليسانس
دانشجويان دكترا
 

مقالات چاپ شده در كنفرانسها
مقالات چاپ شده در مجلات پژوهشی
 
 

English pages


 

 

کاربرد

نرم افزار احجام محدود NASIR تحلیل مسائل علمی و صنعتی

 در مدلسازی جریان میانگین عمقی با سطح آزاد

(در مخازن سد، سرریز و حوضچه آرامش)

 

سعيدرضا صباغ يزدي

دانشیار دانشکده مهندسی عمران

 دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي

SYazdi@kntu.ac.ir

بهار 1386

 

 

 

معرفی نرم افزار حجم محدود تحلیل مسائل علمی و صنعتی  NASIR

1. تحلیل مسائل علمی و صنعتی در مدلسازی جریان میانگین عمقی با سطح آزاد (در کانالها و رودخانه ها)

2. تحلیل مسائل علمی و صنعتی در مدلسازی جریان میانگین عمقی با سطح آزاد (فرسایش، انتقال و ته نشست رسوب)

3. تحلیل مسائل علمی و صنعتی  در مدلسازی جریان غیردائمی در لوله ها

4. تحلیل مسائل علمی و صنعتی در مدلسازی تولید و انتقال حرارت در بتن

5. تحلیل مسائل علمی و صنعتی در مدلسازی جریان در محیط متخلخل

6. تحلیل مسائل علمی و صنعتی در مدلسازی جریان میانگین عمقی با سطح آزاد (در مخازن سد، سرریز و حوضچه آرامش)

7. تحلیل مسائل علمی و صنعتی در مدلسازی جریان دو بعدی باد و انتقال آلایندها

8. تحلیل مسائل علمی و صنعتی در مدلسازی جریان سه بعدی باد

 

مقدمه

 

در حال حاضر این ماجولها برای حل عددی مسائلی همچون موضوعات زیر مناسب میباشند:

 

1.  امواج جریانات فوق بحرانی در کانالهای تنداب با عرض تنگ یا باز شونده

2. جریان از مخزن روی سرریزهای اوجی بدون و با پایه منتهی به تندابهای با شیب و عرض متغیر

3.  توزیع غلظت هوا ناشی از هواگیری جریان در تنداب سرریزها

4.  پروفیلهای غلظت هوا در جریان رویه ای آب در سرریزهای پلکانی

 

در نوشتار حاضر نمونه هائي از نتايج آزمونهای صحت (بكمك مقايسه با آزمونهاي تحليلي و يا اندازه‌گيري‌هاي آزمايشگاهي) و کاربرد ماجولهای نرم افزار مذکور در مسائل مرتبط با جریان میانگین عمقی با سطح آزاد دو بعدی (در مخازن سدها، سرریزها و حوضچه پرش هیدرولیکی) ارائه میگردد. لازم بذکر است که جزئیات فنی هر کدام از موارد در مقالات منتشر شده توسط نگارنده و همکاران مورد تشریح قرار گرفته است. در این نوشتار برای هر یک از موارد، پس از تشریح مسئله مدلسازی شده، به اشاره مختصر به نمونه ای از نتایج بسنده شده است. لذا جهت حفظ اختصار از ذکر توضیحات مربوط به مسئله و مدلسازی آن شامل فنون محاسباتی خاص مورد مذکور، مراحل صحت سنجی کار مدلسازی و نتایج تفصیلی بدست آمده پرهیز شده است. علاقمندان میتوانند جزئیات کامل فنون و روند صحت سنجی و شبیه سازی هر آزمون یا کاربرد را در مقاله و یا مقالات مربوط به آن مسئله دنبال نمایند. مشخصات مقاله و یا مقالات مربوط به هر مسئله تحلیل شده در پاورقی صفحه مربوط به همان مورد آورده شده است.

 

جريان  در کانال تقرب سرریز با توجه به شکل دیوارهای هادی جریان

در اين قسمت نتایج مدلسازی جريان از مخزن بطرف دهانه سرریز با توجه به اشکال مختلف دیوارهای هادی جریان مدلسازی میشود. اینکار برای بهینه یابی شکلی از دیوارهای هادی جریان که کمترین تاثیر سوء را بر میزان تخلیه از سرریز داشته باشد مفید میباشد. بدین ترتیب مدل عددی میتواند بعنوان گزینه ای قابل رقابت با مدل آزمایشگاهی مطرح شود. مدلسازی حاضر بوسيله حل احجام محدود معادلات آبهاي کم عمق انجام شده است. در اینکار از شیوه مرکز سلول روش جهت مند تحلیلگر ریمان (گودونوف) برای تضمین پایداری و دقت محاسبات استفاده شده است. همانگونه که از نتایج بدست آمده از تحلیل احجام محدود دو گزینه برای دیوار هادی جریان سرریز سد کارون 4 مشخص میشود ، نتایج مدل عددی (برابر شدن دبی تخلیه در سه دهانه سرریز در طرح نهائی دیوار هادی جریان) بخوبی با گزینه آزمایشگاهی رقابت مینماید [28] .

                       

طرح اولیه دیوار هادی جریان سرریز اصلی سد کارون 4               طرح نهائی دیوار هادی جریان سرریز اصلی سد کارون 4

       

جریان در مدل فیزیکی با طرح اولیه دیوار هادی                   جریان در مدل فیزیکی طرح نهائی دیوار هادی

          

مقايسه تراز سطح آب بدست آمده از مدل عددي با حل تحلیلی در زمانهای مختلف

  

مقایسه تراز سطح آب در کانال تقرب و دبی عبوری از سه دهانه سرریز محاسبه شده توسط مدل عددی برای دو طرح

 

جريان در سرريز آزمایشگاهی با شیب متغیر

در اين بخش صحت نتايج مدل‌سازي جريان سرریز شونده با حل معادلات انتگرال گیری شده در عمق بر روی بستر یک تنداب با شیب متغیر مورد ارزیابی قرار گرفته است. برای این منظور از مشخصات مدل آزمایشگاهی و اندازگیریهای گزارش شده در یک مرجع معتبر استفاده شده است (Sivakumaran et al, 1983). در اين شبيه‌سازي دو مقدار دبي واحد عرض برابر با 359.9 و 1119.7 سانتیمتر مربع بر ثانيه در نظر گرفته شده اند. شكل كلي سرريز آزمایشگاهی که در یک فلوم بطول 915 cm ، عمق 65 cm و عرض 30 cm  ساخته شده در شكل زير نمايش داده شده است. جريان در اين آزمونها تركيبي از جريان‌هاي زير و فوق‌بحراني است.  اندازه شبكه بي‌ساختار در قسمت‌هاي مجاور با تغييرات شديد شيب (سرريز اوجي و انتهای كانال تندآب) ريز شده است. جريان شبيه سازي شده بخوبي از شيب بستر پيروي كرده و تطبيق خوب نتايج مدل عددي با اندازه گيريهاي انجام شده بر روي مدل آزمایشگاهی  از توان مدل در شبيه‌سازي تركيب جريان‌هاي زير و فوق‌بحراني در كانال‌هاي با شیب تند و متغیر را بنمايش ميگذارد[27].

صفحه سه بعدی شبكه بي ‌ساختار كانال تقرب و سرريز و تندآب آزمایشگاهی با شیب متغیر

 

مقايسه نتايج تراز سطح آب محاسبه شده با اندازه گيريهاي آزمايشگاهي برای دبي واحد عرض 359.9 سانتیمتر مربع بر ثانيه

 

 

مقايسه نتايج تراز سطح آب محاسبه شده با اندازه گيريهاي آزمايشگاهي برای دبي واحد عرض 1119.7 سانتیمتر مربع بر ثانيه

 

جريان در سرريز پايه دار سد كمال صالح

در اين بخش نتايج شبيه‌سازي جريان در قسمتي از مخزن، كانال تقرب، سرريز اوجي، تندآب و جام پرتاب كننده جريان سرريز پايه دار سد كمال صالح ارائه شده است. مدلسازي جريان در اين سرريز بدليل پيچيدگيهاي  هندسي مجرا ناشي از وجود پايه ها بر روي سرريز و تنگ شدگي كانال تندآب با دو زاويه مختلف با وجود دو شيب مختلف در طول آن جالب توجه ميباشد. در اين شبيه‌سازي ميزان دبي برابر با حداكثر دبي برابر با 941 متر مكعب بر ثانيه در نظر گرفته شده است. شكل كلي سرريز در پلان و مقطع در شكل زير نمايش داده شده است. جريان در اين سرريز در مجاور ديوار هدايت جريان كانال تقرب چرخه هائي ايجاد کرده و بدليل تنگ شدگي ناگهاني در كانال تندآاب آن امواج ايستا پديد ميآيند. در اين آزمون وضعيت جريان بخوبي از شيب بستر پيروي كرده و تطبيق روند جريان و امواج بدست آمده توسط نتايج مدل عددي با مشاهدات جريان در مدل هيدروليكي مركز تحقيقات آب وزارت نيرو توان مدل در شبيه‌سازي تركيب مدلسازي امواج ناشي از تغييرات هندسي مجرا (وجود پايه ها و تنگ شدگي) در جريان را نشان ميدهد[29].

    

الگوي جريان مشاهده شده در مدل آزمايشگاهي مركز تحقيقات آب وزارت نيرو (m3/s 941)

 شكل كلي سرريز دريچه‌دار سد كمال صالح                                    شبكه بي ‌ساختار مخزن، كانال تقرب و سرريز تنداب

     

نتايج محاسباتي هم‌تراز سطح آب                                  الگوي جريان محاسبه شده در کانال تقرب بالادست سرريز

 

 

امواج پرشی در جريان با سطح آزاد در کانال تنگ شونده

در اين آزمون توان مدل تدوين شده در شبيه‌سازي امواج انعکاسی جریان فوق بحرانی در کانال بدون شيب تنگ شونده ارائه ميگردد. براي آزمايش دقت مدل از يک مسئله که حل تحليلي آن گزارش شده است استفاده ميشود. در اين مدلسازي براي تحليل امواج تيز، بجاي استفاده از لزجت مصنوعي از يک روش جهتمند براي محاسبه شار انتقالي در مرزهای احجام کنترل بی ساختار استفاده گرديد. در شكلهاي زير هندسه مورد استفاده براي آزمون به همراه حل تحلیلی و نماهاي دو و سه بعدي از تراز سطح آب محاسبه شده نمايش داده شده است كه بر روي آن منحني‌هاي هم‌ عمق ترسيم شده است  بطوريكه در شكل ذيل مشخص است پيروي نتايج مدلسازي عددي از حل دقيق مسئله روند مناسب مدلسازي را نشان مي‌دهد[20] .

  

هندسه مسئله و زواياي امواج حل دقيق امواج در كانال تنگ شونده        و     پلان دو بعدی از نقشه مناطق هم عمق و امواج پرشی محاسبه شده

                            

 

نمای سه بعدی  از نقشه مناطق هم تراز سطح آب و امواج جريان فوق بحرانی محاسبه شده در كانال تنگ شونده

 

 

 

 

جريان با‌سطح آزاد فوق‌بحراني بدون‌استهلاك در كانال تنگ‌شونده

در اينجا نتايج شبيه‌سازي جريان غير‌لزج فوق‌بحراني دركانال بدون شيب با ديوار‌هاي همگرا در جهت جريان كه براي آن اندازه‌گيري‌هاي آزمايشگاهي وجود دارد ارائه شده است. در اين آزمون سطح بستر و ديوارهاي كانال صاف بوده و بنابراين هيچ نوع مقاومت فيزيكي در برابر جريان وجود ندارد. عرض كانال در 1/0 متر بالادست برابر با 1 متر ثابت بوده و سپس در طول 07/2 متر عرض آن به 5/0 متر كاهش يافته و با همين عرض بطول 93/1 متر امتداد يافته است. ميزان عمق و سرعت جريان در بالادست بترتيب برابر با 05/0 متر و 8/2 متر بر ثانيه گزارش شده كه مقدار عدد فرود برابر با  4 را نتيجه مي‌دهد (Berger & Ltockstill, 1995,).

در اشكال ذيل شبکه مورد استفاده در مدلسازي عددي و نماي سه بعدي از وضعيت جريان در كانال ديده مي‌شود. مقايسه نتايج محاسبات با اندازه‌گيري‌هاي تجربي روند مطلوب مدلسازي را گواهي مي‌كند[21] .

 

شبكه ريز شده تطبيقي  (در محل امواج)

نماي سه بعدي از نواحي هم‌عمق محاسبه شده توسط مدل

مقايسه عمق جريان بدست آمده از مدل عددي در محور مرکزي کانال و اندازه گيريهاي آزمايشگاهي

 

 

جريان با‌سطح آزاد فوق‌بحراني با‌استهلاك در كانال باز‌شونده

در اين بخش نتايج شبيه‌سازي جريان غير‌لزج فوق‌بحراني دركانال بدون شيب با ديوار‌هاي واگرا در جهت جريان كه براي آن اندازه‌گيري‌هاي آزمايشگاهي گزارش شده ارائه گرديده است. عرض كانال در بالادست برابر با 3/0 متراست كه اين قسمت طولي برابر با 3/0 متر است. سپس با تبديلي بطول 4/1 متر به مجرائي با عرض 6/0 متر و طول 5/0 متر در پايين‌دست منتهي مي‌شود. مقادير سرعت و عمق در بالادست كانال بترتيب برابر با 4/1 متر بر ثانيه و 049/0 متر و عدد فرود در ابتداي كانال برابر با 2 ثبت شده است. ضريب شزي بستر و جدار اين كانال نيز برابر با 70 برآورد شده است ( Younus & Chaudhry, 1994) . در شكلهاي زير شبکه مثلثي مورد استفاده براي حل احجام محدود و نمايي سه بعدي از تراز سطح آب نمايش داده شده است كه بر روي آن منحني‌هاي هم‌سرعت ترسيم شده است  بطوريكه در شكل ذيل مشخص است پيروي نتايج مدلسازي عددي از اندازه‌گيري‌هاي آزمايشگاهي روند مناسب مدلسازي را حکايت مي‌كند[22] .

بردارهاي سرعت  بر روي شبكه ريز شده تطبيقي در محل امواج

نماي سه‌بعدي از وضعيت جريان در كانال بهمراه محدوده‌هاي هم‌ عمق

مقايسه عمق جريان بدست آمده از مدل عددي در محور مرکزي کانال و اندازه گيريهاي آزمايشگاهي

 

 

جريان در بخشي از مخزن و تندآب سرريز اصلي سد سيمره

در اين بخش نتايج شبيه‌سازي جريان در قسمتي از مخزن، كانال تقرب، سرريز اوجي، تندآب و جام پرتاب كننده جريان سرريز اصلي سد سيمره ارائه شده است. در طول اين سرريز داراي يك ديوار جداكننده جريان طراحي شده  و بستر انتهاي كانالهاي تندآب جامي شكل است. در اين شبيه‌سازي ميزان دبي برابر با حداكثر دبي عبوري از سرريز برابر با 6500 متر مكعب بر ثانيه در نظر گرفته شده است. شكل كلي سرريز در پلان و مقطع در شكل زير نمايش داده شده است. جريان در اين سرريز تركيبي از جريان‌هاي زير و فوق‌بحراني است. اندازه شبكه بدون‌ساختار مورد استفاده در مخزن درشت  و در قسمت‌هاي مجاور با تغييرات شديد شيب (سرريز اوجي و جام پرتاب كننده) ريز شده است. در اين آزمون جريان محاسبه شده بخوبي از شيب بستر پيروي كرده و تطبيق نتايج مدل عددي با اندازه گيريهاي آزمايشگاهي در مركز تحقيقات آب وزارت نيرو  مشاهده ميشود[30].

‌شكل كلي سرريز دريچه‌دار سد سيمره در پلان و مقطع

 

  

خطوط جریان در مخزن، كانال تقرب و سرريز،    بردارهای سرعت در لایه های عمق جریان،       نقشه مناطق هم‌تراز آب و امواج سطحی محاسبه شده

 

مقايسه نتايج تراز سطح آب محاسبه شده با اندازه گيريهاي آزمايشگاهي

جريان در سرريز سد تبارك آباد

در اين بخش نتايج شبيه‌سازي جريان در قسمتي از كانال تقرب، سرريز اوجي و كانال تندآب تنگ شونده سرريز اصلي سد تبارك آباد ارائه شده است. در اين شبيه‌سازي ميزان دبي برابر با حداكثر دبي عبوري از سرريز برابر با 1750 متر مكعب بر ثانيه در نظر گرفته شده است. شكل كلي سرريز در پلان و مقطع در شكل زير نمايش داده شده است. جريان در اين سرريز تركيبي از جريان‌هاي زير و فوق‌بحراني است.  اندازه شبكه بي‌ساختار مورد استفاده در مخزن درشت است و در قسمت‌هاي مجاور با تغييرات شديد شيب (سرريز اوجي و كانال تندآب) ريز شده است. جريان شبيه سازي شده بخوبي از شيب بستر پيروي كرده و تطبيق خوب نتايج مدل عددي با اندازه گيريهاي انجام شده بر روي مدل فيزيكي در هيدروليكي مركز تحقيقات آب وزارت نيرو  از توان مدل در شبيه‌سازي تركيب جريان‌هاي زير و فوق‌بحراني در كانال‌هاي با هندسه پيچيده را بنمايش ميگذارد[31].

 

:‌شكل كلي سرريز دريچه‌دار سد تبارك آباد در پلان و مقطع

 

  

الف) شبكه بي ‌ساختار كانال تقرب و سرريز                ب) نتايج محاسباتي تراز سطح آب

 

مقايسه نتايج تراز سطح آب محاسبه شده با اندازه گيريهاي آزمايشگاهي

 

جريان در بخشي از مخزن و تندآب سرريز دریچه دار سد کارون 4

در اين قسمت نتايج شبيه‌سازي جريان در قسمتي از مخزن، كانال تقرب، سرريز اوجي، تندآب و جام پرتاب كننده جريان سرريز اصلي سد کارون 4 ارائه شده است. در طول اين سرريز داراي سه دهانه با کانالهای تنداب دارای شیب و طول متفاوت جريان طراحي شده است که در انتهاي هر کدام كانالهاي تندآب پرتاب کننده جامي شكل طراحی شده است. در اين شبيه‌سازي ميزان دبي برابر با حداكثر دبي عبوري از سرريز برابر با 6250  متر مكعب بر ثانيه در نظر گرفته شده است. شكل كلي سرريز در پلان و مقطع در شكل زير نمايش داده شده است. جريان در اين سرريز تركيبي از جريان‌هاي زير و فوق‌بحراني است. اندازه شبكه بدون‌ساختار مورد استفاده در مخزن درشت  و در قسمت‌هاي مجاور با تغييرات شديد شيب (سرريز اوجي و جام پرتاب كننده) ريز شده است. در اين آزمون جريان محاسبه شده بخوبي از شيب بستر پيروي كرده و امواج سطحی محاسبه شده در اثر تغییر عرض در نتایج محاسباتی مشاهده ميشوند[32].

 

 

‌شكل كلي کانال تقرب ،  سرريز اوجی دريچه‌دار و کانالهای تنداب  سد کارون 4 در پلان و مقطع

 

       

 

مدلسازی گسسته هندسه مخزن، كانال تقرب و سرريز،       شرایط اولیه قبل از شروع محاسبات،       نقشه مناطق هم‌تراز آب و امواج سطحی محاسبه شده

 

جريان آب هواگرفته از سطح در تنداب سرريز سد آویمور

پیش بینی میزان غلظت هوا در جریان سرریزهای تنداب میتواند در برآورد تاثیر آن در کاهش خطر کاویتاسیون مفید باشد. ورود هوا به جریان فوق بحرانی در تندابها در اثر رسیدن لایه مرزی به سطح جریان در مسافتی در پایین دست سرریز اوجی اتفاق میافتد. در پایین دست نقطه شروع ورود هوا به جریان حبابهای هوا در امواج سطحی به تله افتاده و به لایه های زیرین جریان کشیده میشود. این وضعیت تغییرات توزیع عمقی و طولی غلظت هوا در جریان فوق بحرانی در تندآبها را ایجاد مینماید.  در اين بخش نتايج مدلسازي جريان در كانال تندآب سرريز سد آویمور که برای آن اندازه گیریهای میدانی غلظت هوا در عمق جریان برای چندین مقطع در مراجع مختلف گزارش شده است ارائه شده است[33].

   

الگوي جريان تنداب  با هواگیری از سطح آب و مشخصات سرریز سد آویمور و مقاطع اندازه گیری میدانی سرریز آویمور

 

 

مقایسه پروفیلهای عمقی غلظت هوای محاسبه شده توسط مدل عددی با اندازه گیریهای میدانی در دو مقطع گزارش شده در مراجع

 

جريان آب هواگرفته ازکف و سطح در تنداب پلکانی

در اين بخش نتايج شبيه‌سازي جريان رویه ای هواگرفته از کف و سطح در یک سرریز پلکانی آزمایشگاهی ارائه میگردد. معمولا جریان در سرریزهای پلکانی به دو صورت ریزشی و یا رویه ای اتفاق می افتد. در دبیهای زیاد جریان رویه ای شکل گرفته و پلکانها بصورت یک بستر زبر عمل مینمایند. بنابراین در جریان رویه ای نقش استهلاک انرژی پلکانها کمتر ار جریان ریزشی میباشد. پیش بینی میزان غلظت هوا در جریان سرریزهای تنداب میتواند در برآورد تاثیر آن در میزان استهلاک انرژی جریان در سرریزهای پلکانی مفید باشد. ورود هوا به جریان فوق بحرانی در تندابهای پلکانی در اثر رسیدن لایه مرزی به سطح جریان و وجود حفره های پلکانها در مسافتی در پایین دست سرریز اوجی اتفاق میافتد. در اين بخش نتايج مدل‌سازي جريان در كانال تندآب پلکانی آزمایشگاهی که برای آن اندازه گیریهای غلظت هوا در عمق جریان برای چندین مقطع مختلف گزارش شده است ارائه شده است[34].

 

الگوي جريان رویه ای در تنداب پلکانی  با هواگیری از کف و سطح آب  و  تغیرات عمق معادل آب خالص در طول تنداب پلکانی

 

  

مقایسه پروفیل عمقی سرعت محاسبه شده توسط مدل عددی با اندازه گیریهای آزمایشگاهی در سه مقطع گزارش شده

 

 

مقایسه پروفیلهای عمقی غلظت هوای محاسبه شده توسط مدل عددی با اندازه گیریهای آزمایشگاهی در سه مقطع گزارش شده


جريان آب و هوا در سرريز پلکانی سد سیاه بیشه

پروژه تلمبه ذخيره اي سياه بيشه در ده کيلومتري شمال تونل کندوان در جاده چالوس بر روي رودخانه چالوس در دست اجرا مي باشد. اين پروژه شامل دو سد خاکي بالا و پائين با اختلاف ارتفاع 500 متر است که انتقال جريان از سد بالا به پايين توسط تونل انتقال آب انجام شده است. سد خاکي بالا به ارتفاع 84 متر و حجم درياچه 5/3 ميليون مترمکعب مي باشد. سيستم تخليه سيلاب در جناح چپ درياچه قرار دارد و شامل کانال ورودي، سرريز، تنداب پلکاني، حوضچه آرامش، کانال رابط و تنداب پلکاني منتهي به رودخانه است. تنداب پلکانی پس از تندابی کم شیب در پایین دست سرریز اوجی قرار دارد پله اول به ارتفاع 34/0 متر و عرض سطح پله 20/3 متر و بقيه پله ها به ارتفاع 7/0 متر و عرض کف پله 10/2 متر مي باشند. سيلاب حداکثر محتمل (PMF): 203 مترمکعب بر ثانيه و ارتفاع آب روي سرريز براي سيلاب حداکثر محتمل 9/2 متر میباشد. شرايط جريان در مرزهاي ورودي به صورت دستي و برابر با تراز آب درياچه يعني 70/2410 و مرزهاي خروجي به صورت آزاد در نظر گرفته شده است. در اين بخش نتايج شبيه‌سازي جريان رویه ای هواگرفته در سرریز پلکانی سد سیاه بیشه با اندازه گیریهای آزمایشگاهی مقایسه میگردد[35].

پلان جانمائی و مشخصات هندسی سرریز پلکانی در ساحل چپ سد سیاه بیشه

 

صفحه سه بعدی شبکه بندی بی ساختار محیط حل

 

مقایسه عمق و سرعت محاسبه شده با اندازه گیریهای آزمایشگاهی در طول سرریز پلکانی

 

نمائی از عمق  محاسبه شده (راست) و پروفیلهای غلظت هوا در مقاطعی از  طول سرریز پلکانی (چپ)

 

پرش هيدروليکي کج در جريان باسطح آزاد  

در اينجا توان مدل تدوين شده در شبيه‌سازي امواج پرش هيدروليکي در کانال بدون شيب تنگ شونده ارائه ميگردد. براي آزمايش دقت مدل از يک مسئله که حل تحليلي آن گزارش شده است، استفاده ميشود. در اين مدلسازي براي تحليل امواج تيز، بجاي استفاده از لزجت مصنوعي از يک روش جهتمند براي محاسبه شار انتقالي استفاده گرديده است.  در شكلهاي زير شبکه مثلثي مورد استفاده براي حل احجام محدود و نمايي سه بعدي از تراز سطح آب نمايش داده شده است.  بطوريكه در شكل ذيل مشخص است پيروي نتايج مدلسازي عددي از حل دقيق مسئله روند مناسب مدلسازي را نشان مي‌دهد[23] .

 

هندسه مسئله و زواياي امواج پرش حل دقيق                                  شبكه بي ساختار ريز شده در محل امواج

نماي سه‌بعدي از وضعيت جريان در كانال بهمراه محدوده‌هاي هم‌عمق

مقايسه عمق جريان بدست آمده از مدل عددي در محور هاي عرضي کانال وحل دقيق (چپ: در مقطع 1، راست: در مقطع 2)

 

 

 

جريان ‌حاصل از شکست ناگهانی سد

در اين بخش نتایج مدلسازی جريان در اثر شکست ناگهانی سد بوسيله حل احجام محدود معادلات آبهاي کم عمق ارائه شده است. در اینکار از شیوه مرکز سلول روش جهت مند تحلیلگر ریمان (گودونوف) برای تضمین پایداری و دقت محاسبات استفاده شده است. در شرائط اولیه این تحلیل احجام محدود عمق جریان در پایین دست سد ده درصد عمق بالادست منظور میشود. بمنظور تطبیق با شرایط حل تحلیلی بستر مجرا بدون زبری و جریان عاری از استهلاک (ناشی از آشفتگی) فرض میشود. از نتایج بدست آمده از تحلیل احجام محدود در چند زمان مشخص مشاهده میشود که این نتایج بخوبی از حل تحلیلی پیروی مینمایند [36] .

شرائط اولیه مسئله شکست سد

حل تحلیلی در چند زمان معین

مقايسه تراز سطح آب بدست آمده از مدل عددي با حل تحلیلی در زمانهای مختلف

 

 

ho(m)

h2(m)

Ct(m/s)

U2(m/s)

حل تحلیلی

42/1

27/1

55/5

15/4

حل عددی

426/1

271/1

57/5

14/4

مقایسه نتایج مدل عددی و حل تحلیلی در زمان t=300 s

 

 

شبيه سازي شکست تدریجی  سد خاکي در اثر روگذري جريان (در فلوم آزمايشگاه)

پس از صحت سنجي مدل در برابر مسائلي با تغييرات در عرض و تراز بستر ، که البته تمام اين تغييرات در طول زمان ثابت بوده و مسائل بصورت حالت دائم حل شده است ، حال نوبت آن رسيده است که مدل را در برابر يک مسئله شکست تدريجي سد خاکي در آزمايشگاه صحت سنجي کرده و نتايج را مقايسه کنيم پارامتر هاي مورد مقايسه تغييرات شکل شکاف در طول زمان ، تغييرات شيب کف کانال در طول زمان و در نهايت دبي عبوري از شکاف (هيدروگراف سيلاب) مي باشند . پارامترهاي مذکور در آزمايش در زمان هاي 72 و 100 و 155 و 187 و 260 و 302 ثانيه اندازه گيري شده اند . شرايط هندسي و هيدروليکی بکار برده شده در آزمايش Coleman et. Al. 2002 در شکلو جدول زیر نشان داده شده است

 

mm

m

deg

deg

m

m

m

0.5

0.065

20.32

20.32

0.3

0.28

0.3

 

  جدول مشخصات هندسي و هيدروليکي

 

نمايش برش طولي و پلان کانال مورد آزمايش 

 


مقایسه پروفیل بستر شکاف محاسبه شده  در جهت جریان در چهار زمان مختلف  با اندازه گیریهای آزمایشگاهی

مقایسه شکل مقطع  شکاف محاسبه شده  در جهت جریان در چهار زمان مختلف  با اندازه گیریهای آزمایشگاهی


 

 


[1]  Numerical Analyzer for Scientific and Industrial Requirements (NASIR)

[2]  صباغ‌يزدي، سعيد‌رضا ،1381، تدوين مدل نيمه سه‌بعدي جريان درخليج فارس و پراكنش آلودگي در آن، گزارش طرح تحقيقاتي درون دانشگاهي شماره 1668، معاونت پژوهشي دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي.

 

[3]  Chorin, A. , 1967, A Numerical Method for Solving Incompressible Viscous Flow Problems, Journal of Computational Physics, Vol. 2, 12-26.

[4] Subgrid-scale

[5]  صباغ‌يزدي، سعيد‌رضا ، 01384 بررسی تاثير آشفتگی بر مدلسازی عددي ميدان فشار ناشی از جريان باد در اطراف ساختمانهای بزرگ ، گزارش طرح تحقيقاتي درون دانشکاهي شماره 1390، معاونت پژوهشي دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي.

 

[6]  صباغ‌يزدي، سعيد‌رضا ،1383، تدوين مدل عددي سه‌بعدي توليد و انتقال حرارت هيدراتاسيون سيمان در مونوليت سد بتني، گزارش طرح تحقيقاتي درون دانشکاهي شماره 1846، معاونت پژوهشي دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي.

[7]  Sabbagh-Yazdi, Saeed-Reza, 1997, Simulation of the Incompressible Flow Using Artificial Compressibility Method, Ph.D. Thesis, University of Wales, Swansea.

 

[8]   Sabbagh-Yazdi, R. S. & Mohammadzadeh-Qomi, M. , 2004, Finite Volume Solution of Two-Dimensional Convection Dominated Sub-Critical Flow Using Unstructured Triangular Meshes, International Journal of Civil Engineering, Vol. 2 , No. 3, pp 78-91.

[9]   Sabbagh Yazdi, Saeed Reza & Mohamadzadeh Qomi, Mahyar, 2003, Using 2D Unstructured Mesh for Numerical Simulation of Free Surface Flow in Meandering Canal, International Symposium on Shallow Flows, Delft University of Technology, The Netherlands.

[10]   سعيدرضا صباغ يزدي، 1380،‌ مدلسازي جريان دو بعدي در اطراف پايه پل با شكل دلخواه بوسيله معادلات ميانگين عمقي ، سومين كنفرانس هيدروليك ايران، دانشگاه تهران.

[11] رضا دهقان نيّري، سعيدرضا صباغ‌يزدي، " مدلسازي دوبعدي جريان و آبشستگي بستر رسي اطراف پايه‌هاي دايره اي با کاربرد احجام محدود همپوشان بي ساختار" پذیرفته شده برای چاپ در مجله امیرکبیر (دانشگاه صنعتی امیرکبیر).

 

[12]   Sabbagh Yazdi, Saeed Reza & Kermani, A., 2005, Hydrodynamic Modeling of Tidal Currents

in Persian Gulf Using Finite Volume Method, XXXI IAHR Congress, Seoul, Korea.

[13]   سعيدرضا صباغ يزدي، 1379،‌ حل عددي جريان آشفته دويعدي اطراف پايه‌هاي پل با شكل دلخواه ، چهارمين كنفرانس بين‌المللي سواحل، بنادر و سازه‌هاي دريايي ICOMPAS2001، بندر عباس.

[14]   Sabbagh Yazdi, Saeed Reza & SeediFar, B.., 2007, Analysis of Two-Dimensional Turbulence Flow in Channel with Sudden Expantion by Using Cell Centre Finite Volume Method, XXXII IAHR Congress, Veins Italy.

[15]   سعيدرضا صباغ يزدي، و ذوقي، رضا ، 1385،‌ شبيه‌سازي عددي جريان کم‌عمق گردابي در پايين‌دست آبشکن قائم با استفاده از ضريب زبري اصلاح‌شده مانينگ،  هفتمين سمینار بین المللی مهندسی رودخانه، اهواز، ايران.

[16]   صباغ يزدي ، سعيدرضا و ذوقي، رضا ، 1384، شبيه سازي عددي پديده جريان کم عمق چرخشي در پايين دست يک آبشکن،  دومين كنگره ملي مهندسي‌عمران، دانشگاه علم ‌و ‌صنعت ايران.

[17]   فرسیو، عطا و صباغ يزدي ، سعيدرضا ، 1385، بررسي صحت نتايج مدل حجم محدود جهتمند با الگوي مرکزيت سلول براي شبيه سازي جريان گردابه اي دو بعدي مجاور موج شکن منفرد ،  هفتمين كنگره بین المللي مهندسي‌عمران، دانشگاه تربیت مدرس ایران.

[18]   صباغ يزدي ، سعيدرضا و تقي زاده شياده، يوسف ، 1384، شبيه سازي عددي جريان گردابه اي با سطح آزاد در انشعاب قائم از کانال، دومين كنگره ملي مهندسي‌عمران، دانشگاه علم‌ و ‌صنعت ايران.

[19]   صباغ يزدي ، سعيدرضا و بیرجندی، وحید 1385، شبيه سازي گردابه هاي كم عمق با استفاده از تغييرات عدد فرود خروجي در كانال با ورودي فرعي بوسيله مدل احجام محدود بي ساختار،  هفتمين سمینار بین المللی مهندسی رودخانه، اهواز، ايران.

[20]  Sabbagh-Yazdi, R. S,  the paper is under preparation

[21]  صباغ يزدي، سعيدرضا و محمدزاده، مهيار، 1383، شبيه‌سازي جريان دوبعدي در تندآب‌ با ديوار‌هاي غيرموازي با روش احجام محدود بر روي شبكه بي‌سازمان ريز ‌شده تطبيقي، نهمين کنفرانس ديناميک شاره های ايران، دانشکده مکانيک دانشگاه شيراز.

[22]  Sabbagh-Yazdi, R. S. & AmiNejad, B.  2005, Simulation of High Velocity Flows in Chutes with Non-Parallel Sidewalls using Upwind and Central Over-Lapping Finite Volumes, 73rd Annual Meeting of ICOLD, Tehran, IRAN, Paper No.: 072-OT.

[23]  Sabbagh-Yazdi, R. S, Comparison of Central and Upwind Flux Averaging in Overlapping Finite Volume Methods for Simulation of Super-Critical Flow with Shock Waves, The 9th WSEAS International Conference on
Applied Mathematics (MATH 06) , Istanbul, Turkey May 2006.

[24]  Sabbagh-Yazdi, R. S. & SaeediFar, B. (2007), Accurate and Efficient Numerical Solution for Trans-Critical Steady Flow in a Channel with Variable Geometry, 2nd IASME/WSEAS International Conference on Continuum Mechanics, Portoroz (Portorose), Slovenia

 

[25]  Sabbagh-Yazdi, R. S. & SaeediFar, B. (2007), Accurate and Efficient Numerical Solution for Trans-Critical Steady Flow in a Channel with Variable Geometry, 2nd IASME/WSEAS International Conference on Continuum Mechanics, Portoroz (Portorose), Slovenia

 

[26]  Sabbagh-Yazdi, R. S. & Mohammadzadeh-Qomi, M. (2004), Finite Volume Solution of Mixed Sub & Super Critical 2D Free Surface Flow Using Unstructured Triangular Meshes, 9th International Conference on Hydro-Informatics (IAHR), Singapore.

[27]   .  Sabbagh-Yazdi, Saeed-Reza, (the paper is to be prepared)

[28]  فرسیو، عطا ، 1384، تدوین مدل عددی به منظور بررسی تاثیر شکل دیوار هدایت جریان بالادست سرریز، بر جریان عبوری از سرریز، پایان نامه کارشناسی ارشد سازه های هیدرولیکی، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

 

[29] صباغ يزدي،‌ سعيدرضا، شار انتقالي جهتمند در مرزهاي احجام محدود بي ساختار با گام محاسباتي چند مرحله اي براي مدلسازي جريان در سرريز تندآب، ارائه شده براي چاپ در مجله انجمن هيدروليك (تحت بررسي).

[30]  Sabbagh-Yazdi, R. S. & Zounemat Kermani, M. (2007), Velocity Profile over Spillway by Finite Volume Solution of Slopping Depth Averaged Flow, 2nd IASME/WSEAS International Conference on Continuum Mechanics, Portoroz (Portorose), Slovenia.

[31]   Sabbagh-Yazdi, R. S. & AminNejad, B., 2005, Finite Volume Solution of Mixed Sub & Super Critical 2D Free Surface Flow Using Unstructured Triangular Meshes, XXXI IAHR Congress, Seoul, Korea.

[32]  Sabbagh-Yazdi, R. S. (2007), Spillway Flow Modeling by Finite Volume Solution of Slopping Depth Averaged Equations on Triangular Mesh; Application to KAROUN-4, 10th WSEAS International Conference on Applied Mathematics, Dallas (Texas), USA.

 

[33] صباغ يزدي،‌ سعيدرضا ، 1386، شبيه‌سازي جريان فوق‌بحراني برروي سرريز تندآب با منظور نمودن پروفيل عمودي سرعت و ورود هوا از سطح آب، طرح تحقیقاتی شماره Dam2 81170  معاونت پژوهشی وزارت نیرو.

[34]  Sabbagh-Yazdi, R. S. & Safaeih, R., B.  2007, Post-Processing of Air Entrainment on NASIR Flow Solver Results for Skimming Flow over Stepped Chutes, 9th WSEAS International Conference onAutomatic Control, Modeling and Simulation, Istanbul, Turkey.

[35] صباغ يزدي،‌ سعيدرضا، صفائیه ، رزیتا، مقاله در دست تهیه است.

[36]  فرسیو، عطا، فرسیو، عطا ، 1384، تدوین مدل عددی به منظور بررسی تاثیر شکل دیوار هدایت جریان بالادست سرریز، بر جریان عبوری از سرریز، پایان نامه کارشناسی ارشد سازه های هیدرولیکی، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

 

[37]  Sabbagh-Yazdi, Saeed-Reza and SaeediFar, Behzad, , 2007, A Cell Center Finite Volume Model for 2D Numerical Simulation of Deposition-Erosion and Transport of Suspended Sediment in Free Surface Flows, 9th WSEAS Int.Conf. on Automatic Control, Modeling & Simulation , Istanbul, Turkey

 

 

[38] Sabbagh-Yazdi, Saeed-Reza and SaeediFar, Behzad, , 2007, A Cell Center Finite Volume Model for 2D Numerical Simulation of Deposition-Erosion and Transport of Suspended Sediment in Free Surface Flows, 9th WSEAS Int.Conf. on Automatic Control, Modeling & Simulation , Istanbul, Turkey

 

 

[39]  Sabbagh-Yazdi, Saeed-Reza and SaeediFar, Behzad, , 2007, Simulation of Suspended Sediment Transport in Dam Reservoir Using a Cell Center Finite Volume Solver, 11th WSEAS Int. Conf. on COMPUTERS , Vancouver, Canada

 

 

[40]   صباغ يزدي، سعيدرضا، و عربي، حامد، اعمال اثر تروخشک شدن سواحل در مدلسازي احجام محدود جريانات دو بعدي ناشي از باد در درياچه ها، مجله علوم و تكنولوژي محيط زيست  شماره 26، صفحه 37-46.

[41]   صباغ يزدي، سعيدرضا، و عربي، حامد، اعمال اثر تر و خشک شدن سواحل در مدلسازي احجام محدود جريانات دو بعدي ناشي از باد در درياچه ها، مجله علوم و تكنولوژي محيط زيست شماره 26، صفحه 37-46.

[42]  صباغ يزدي،‌ سعيدرضا و صادقي گويا، محمد ، 1383، مدلسازي عددي دقيق جريان جزرومدي انتقالي دو بعدي در خورها ، اولين كنگره ملي مهندسي‌عمران، دانشگاه صنعتي شريف.

[43]   صباغ يزدي،‌ سعيدرضا و کرماني، علي، 1383، كاربرد لزجت مصنوعي مناسب شبكه بي‌ساختار در حل عددي جريان‌ دوبعدي غير‌ماندگار روي بستر با شيب‌ متغير و اصطكاك ناچيز، اولين كنگره ملي مهندسي‌عمران، دانشگاه صنعتي شريف.

[44]   صباغ يزدي، سعيدرضا، و عربي، حامد، بهمن ماه 1385 آزمون مدل احجام محدود ميانگين عمقی جهت شبيه سازی امواج  عمود بر نوار ساحلی، هفتمين سمينار بين المللي مهندسي رودخانه اهواز. اهواز . دانشگاه شهيد چمران.

[45]  صباغ یزدی، سعیدرضا و صادقی گویا، ارسلان، 1383، مدلسازي عددي دقيق جريان جزرومدي انتقالي دو بعدي در خورها، اولین کنگره ملی مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف.

[46] Sabbagh-Yazdi, R. S. & Zounemat Kermani, 2007, Computer Simulation of Tidal Currents in a Marine Canal, Case Study of QESHM Canal in HOURMOZ Strait, Iran, , XXXII IAHR Congress, Veins Italy.

[47] Sabbagh-Yazdi, R. S., Zounemat Kermani, M. & Kermani, A., Dec. 2006, Solution of Depth Averaged Tidal Currents in Persian Gulf on Unstructured Overlapping Finite Volumes. International Journal  of Numerical Methods in Fluids.

[48]  Sabbagh-Yazdi, S.R., 2004, Numerical Modeling of Persian Gulf Salinity Variations Due to Tidal Effects, Journal of Environmental Science & Technology. Vol. 1, No. 1,  41-48.

[49]  Sabbagh-Yazdi, S.R., 2005, Coupled Solution of Oil Slick and Depth Averaged Tidal Currents on Three-Dimensional Geometry of the Persian Gulf, Journal of Environmental Science & Technology,  Vol. 2 , No. 4,  pp. 309-317.

[50]  S.R Sabbagh-Yazdi, “Investigation of Coriolis Forces on the Caspian Sea Currents Using a Two Dimensional Numerical Model “, 4th International of Coasts, Ports and Marin Structures (ICOMPAS2002)  ,Ramsar, Iran.

[51]   صباغ يزدي، سعيدرضا، پاييز 1379،  مدل عددي دوبعدي مقدماتي تحليل پراکنش آلودگي در گستره درياي خزر با در نظر گرفتن اثر باد،  مجله علوم و تكنولوژي محيط زيست شماره 6و5، ص 35-52.

[52] Hamidi M and Sabbagh-Yazdi S. R., (2006) " Numerical Modeling of Seawater Intrusion in Coastal Aquifer Using Finite Volume Unstructured Mesh Method ", WSEAS Transactions on Mathematics, Vol. 6, No. 5, pp. 648-655.

 

[53] Hamidi M  & Sabbagh-Yazdi S. R,  (2006), " Numerical Study on Effect of Subsurface Dam on Controlling Seawater Intrusion in Confined Coastal Aquifer ", 7th International Civil Engineering Conference TM University -Iran, on CD.

[54]   صباغ یزدی، سعید رضا و  بیات، بابک ، 1385، تحلیل تراوش دوبعدی در پي و محاسبه زیرفشار در سدهاي بتني وزني، هفتمین کنگره بین المللی مهندسی عمران، دانشگاه تربیت مدرس.

[55]   

[56]   عباسی، علی و صباغ يزدي، سعيدرضا، 1385، تحليل پديده ضربه قوچ در تونلهای آب بر نيروگاهها با روش حجم محدود جهتمند، هفتمین کنگره بین المللی مهندسی عمران، دانشگاه تربیت مدرس.
 

[57]   صباغ يزدي، سعيدرضا، 1383 ، حل عددي دقيق جريان دوبعدي تراكم‌ناپذير غيرلزج دائمي با روش احجام محدود  بر روي شبكه مثلثي، مجله بين‌المللي علوم مهندسي (دانشگاه علم و صنعت ايران)، جلد 15، شماره 2، ص 31-43.

[58]   صباغ يزدي، سعيدرضا، 1381 ، استفاده از استهلاك مصنوعي براي شبكه اجزاء بدون‌ساختار در حل عددي معادلات دائمي غير لزج تراكم‌ناپذير ، چهارمين‌همايش‌انجمن‌هوا‌فضاي ايران، دانشگاه صنعتي اميرکبير.

[59]   صباغ يزدي، سعيدرضا، 1383 ، حل عددي دقيق جريان دوبعدي تراكم‌ناپذير غيرلزج دائمي با روش احجام محدود  بر روي شبكه مثلثي، مجله بين‌المللي علوم مهندسي (دانشگاه علم و صنعت ايران)، جلد 15، شماره 2، ص 31-43.

[60]   Sabbagh Yazdi, Saeed Reza & Hadian, Abbas., 2003, Simulation of Air Pollution Transport Around Tall Buildings Using a Two-Dimensional Numerical Flow Solver, 4th National  Aero Space Conference, Isfehan University of Technology, Isfehan, Iran.

[61] Sabbagh-Yazdi S. R. and Hadian A., (2002) "Two-Dimensional Numerical Simulation of Wind Effect on Pollutant Transport around Urban Buildings", ", Journal of  Environmental Science and Technology  Vol.13, pp. 33-46

[62]   Sabbagh-Yazdi S. R. and Hadian A., 2003, Numerical Simulation of 2D Air Pollution Transport over Walls, 4th Conference of Iranian Aerospace Society, Amir-Kabir University of Technology, Tehran-Iran, pp. 208-212

[63]  Sabbagh-Yazdi S. R, Torbati M, MeysamiAzad F, and Haghighi B, 2007, Computer Simulation of Changes in the Wind Pressure Due to Cooling Towers-Buildings Interference, WSEAS Transactions on Mathematics, Vol. 6, No.1, pp.205-214 .

[64]   Sabbagh Yazdi, Saeed Reza, 1997, Simulation of the Incompressible Flow Using Artificial Compressibility Method, Ph.D. Thesis, University of Wales, Swansea.

[65]   Sabbagh Yazdi, Saeed Reza, 1997, Simulation of the Incompressible Flow Using Artificial Compressibility Method, Ph.D. Thesis, University of Wales, Swansea.

[66]   Sabbagh Yazdi, Saeed Reza, 1997, Simulation of the Incompressible Flow Using Artificial Compressibility Method, Ph.D. Thesis, University of Wales, Swansea.

[67]   Sabbagh-Yazdi S.R, Haghighi B. and Torbati M., 2006, Application of NASIR[67] Flow-Solver for Finite Volume Solution of Wind Effects on a Set of Cooling Towers,  10th WSEAS International Conference on Applied Mathematics (MATH 06), Dallas(Texas)-USA.

.

[68]  Sabbagh-Yazdi S. R, Torbati M, MeysamiAzad F, and Haghighi B, 2007, Computer Simulation of Changes in the Wind Pressure Due to Cooling Towers-Buildings Interference, WSEAS Transactions on Mathematics, Vol. 6, No.1, pp.205-214 .

[69]   Sabbagh Yazdi, Saeed Reza & Hadian, Abbas., 2004, Pressure-Velocity Coupled Finite Volume Solution of Steady Incompressible Flow Using Artificial Compressibility Technique, International Journal of Engineering, Transaction A: Basics, Vol. 17, No. 2, pp 109-118.

[70]   صباغ يزدي، سعيدرضا، 1379،  شيوه‌اي بر مبناي ضلع اجزاء شبكه بدون ساختار براي حل عددي جريان غير چسبنده تراكم ناپذير، اولين كنفرانس بين‌المللي هوا فضاي ايران ( (Aero2001، دانشگاه صنعتي شريف.

[71]   صباغ ‌يزدي، سعيد‌رضا و صالحي‌گورابسري، وحيد، 1382، كاربرد مدل تحليل عددي توليد و توزيع دما در سازه‌هاي بتني، ششمين كنفرانس مهندسي عمران، دانشگاه صنعتي اصفهان.

[72]   صباغ ‌يزدي، سعيدرضا و دولوو،  كاميار ، 1383، بررسي شيوه‌هاي مختلف احجام محدود براي شبكه‌هاي بي‌ساختار در حل عددي توليد و انتتقال حرارت، اولين كنگره ملي مهندسي‌عمران، دانشگاه صنعتي شريف.

[73]   Sabbagh Yazdi, S.R. & Bagheri, A.R., 2004, Computer Simulation of Cement Heat Generation and Temperature Profiles in Mass Concrete Structures, International Journal of Engineering Science, Vol. 15, No. 2, pp. 65-71.

[74]   صباغ‌ يزدي، سعيد‌رضا ، 1384، تدوين مدل عددي سه‌بعدي توليد و انتقال حرارت هيدراتاسيون سيمان در مونوليت سد بتني، گزارش طرح تحقيقاتي درون دانشکاهي، معاونت پژوهشي دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي.

[75]   صباغ ‌يزدي، سعيدرضا و محمودي خالد آبادي،  محمد ، 1384، ارزيابي مدل حل عددي سه بعدي پديده توليد و انتقال حرارت در بتن، دومين كنگره ملي مهندسي‌عمران، دانشگاه علم و صنعت ايران.

[76]  صباغ يزدي، سعيدرضا و باقري، عليرضا، 1379، توسعه و كاربرد نرم‌افزار تحليل توزيع حرارت ناشي از هيدراسيون سيمان در ساخت لايه‌اي سدهاي RCC، چهارمين كنفرانس سد سازي (IRCOLD2001 ).

[77]    Sabbagh-Yazdi S. R. and Bagheri, A., 2001, Thermal Numerical Simulation of the Laminar Construction of RCC Dams, 6th Inter. Conf. on Computational Modeling of Moving Boundary Problems, Lemnos, Greece.

[78]    صباغ‌ يزدي، سعيد‌رضا ، 1384، تدوين مدل عددي سه‌بعدي توليد و انتقال حرارت هيدراتاسيون سيمان در مونوليت سد بتني، گزارش طرح تحقيقاتي درون دانشکاهي، معاونت پژوهشي دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي.

[79]    Sabbagh-Yazdi S. R. and Davallo k., 2005, Two Dimensional Numerical Simulation of Temperature Field During the Construction of the Gravity Dams with Cooling Pipe, to be Appeared in Proceeding of  7th Inter. Conf. of Civil Engineering, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.

[80] Numerical Analyzer for Scientific and Industrial Requirements (NASIR)

 

 

معرفی نرم افزار حجم محدود تحلیل مسائل علمی و صنعتی  NASIR

1. تحلیل مسائل علمی و صنعتی در مدلسازی جریان میانگین عمقی با سطح آزاد (در کانالها و رودخانه ها)

2. تحلیل مسائل علمی و صنعتی در مدلسازی جریان میانگین عمقی با سطح آزاد (فرسایش، انتقال و ته نشست رسوب)

3. تحلیل مسائل علمی و صنعتی  در مدلسازی جریان غیردائمی در لوله ها

4. تحلیل مسائل علمی و صنعتی در مدلسازی تولید و انتقال حرارت در بتن

5. تحلیل مسائل علمی و صنعتی در مدلسازی جریان در محیط متخلخل

6. تحلیل مسائل علمی و صنعتی در مدلسازی جریان میانگین عمقی با سطح آزاد (در مخازن سد، سرریز و حوضچه آرامش)

7. تحلیل مسائل علمی و صنعتی در مدلسازی جریان دو بعدی باد و انتقال آلایندها

8. تحلیل مسائل علمی و صنعتی در مدلسازی جریان سه بعدی باد