مهرداد وحدتی

Associate Professor

 


سوابق علمی 

 

ديپلم: رياضي فيزيك

تاريخ اخذ: خرداد 1358

محل اخذ: دبيرستان خوارزمي تهران

 

ليسانس: مهندسي مكانيك (طراحي جامدات)

تاريخ اخذ: بهمن 1365

محل اخذ: دانشگاه صنعتي شريف تهران

 

فوق ليسانس: مهندسي مكانيك

تاريخ اخذ: فروردين 1372

محل اخذ: دانشگاه اتسونوميا Utsunomiya  ژاپن

 

دكتري: مهندسي ساخت و توليد

تاريخ اخذ مدرك: فروردين 1375

محل اخذ: دانشگاه اتسونوميا Utsunomiya  ژاپن

 

خلاصه ای از رساله فوق لیسانس و دکتری

عنوان به زبان انگليسي: ULTRA PRECISION DIAMOND CUTTING OF SINGLE CRYSTALLINE SILICON

عنوان به زبان فارسي: ماشين كاري فوق دقيق تك كريستالهاي سيليكون

 

خلاصه،

تحقيقاتي كه تحت عنوان فوق به انجام رسيده است در دوره كارشناسي ارشد شروع شده و در طي دوره دكتري نيز ادامه داشته است. لذا رساله تحقيقاتي در هر دو دوره داراي يك عنوان مي باشد.

در روش ماشينكاري فوق دقيق يا ULTRA PRECISION CUTTING  از اصول اوليه ماشينهاي ابزار و ماشينكاري استفاده مي شود. در عين حال تكنولوژيهاي برتر و پيشرفته روز را بكار گرفته و قطعاتي توليد مي شود كه در صنايع مختلف كاربرد داشته و داراي دقت و ظرافت و پيچيدگيهاي خاص خود مي باشد. نمونه اي از اينگونه قطعات عبارت است از: هارد ديسكهاي كامپيوتري، المانهاي الكترونيكي بكار رفته در مخابرات، آيينه هاي چاپگرها، رفلكتورهاي ماهواره ها، و ميكرو چيپها.

هدف اصلي از بكارگيري روش ماشينكاري فوق دقيق ان بود كه قابليت اين روش را در توليد محصولاتي كه داراي سطوح آيينه اي و بسيار دقيق در حد صافي سطح يك ميليونيم ميليمتر مي باشد بدست آوريم.

براي اين منظور انواع روشهاي ماشينكاري بررسي شده و در نهايت روش FLY CUT  انتخاب شد. طراحي و ساخت ماشين مربوطه نيز از مراحل اوليه كار بود كه تماما در طي اين آزمايشات به انجام رسيد. ميز متحرك و كله گي با استفاده از سيستم آيرواستاتيك و آيروديناميك طراحي و ساخته شد. سيستم كنترل حركت در يك و نيم محور با استفاده از كنترل كامپيوتري انجام گرفت. كليه شرايط محيطي مثل درجه حرارت، رطوبت، ميزان گرد و غبار هوا تحت كنترل بود.

انواع شرايط ماشينكاري مورد آزمايش قرارگرفته و حالت بهينه اي بدست آمد كه در تحت شرايط فوق بتوان بهترين شرايط سطحي را بدست آورد. الماس طبيعي تك كريستال به عنوان ابزار مورد استفاده قرار گرفت. اين بدان علت بود كه با بكارگيري اين نوع ابزار مي توان عكس العمل شبكه كريستالي ابزار و قطعه كار را بهتر مطالعه نمود.

قطعه كار از جنس سيليكون تك كريستال انتخاب شد. از آنجا كه سيليكون از مواد شكننده است و به سختي مي توان آن را تحت ماشينكاري قرا داد، طراحي شرايط ماشينكاري به گونه اي انجام گرفت كه بتوان آن را تحت فرآيند ماشينكاري حاكم بر مواد چكش خوار ماشينكاري نمود. و نتايج در اين مورد بسيار جالب توجه بود.

نتيجه نهايي آزمايشات نشان مي ده كه مي توان براي توليد قطعات حساس و دقيق از روش ماشينكاري فوق دقيق به جاي روشهاي متداولتر ديگر مانند پوليش و LAPPING استفاده كرد. مواد ترد و شكننده را مي توان در تحت شرايط خاصي ماشينكاري نمود كه علاوه بر بدست آوردن شرايط سطحي مورد قبول بتوان از سطوح بدست آمده براي توليد محصولات HIGH TECHNOLOGY استفاده كرد.

 

مقالات منتشر شده

 

 

Faculty of Mechanical Eng. of K. N. Toosi University of Technology
Vanak Square, Molla-Sadra, Pardis
Box 19395-1999
1999143344 TEHRAN
IRAN (ISLAMIC REP.)

Tell: (+98 21) 8867 4841-8   Fax: (+98 21) 8867 7274

Website: www.kntu.ac.ir

Email: mechanic@K
( Notice that to avoid spam mails, "kntu.ac.ir" is replaced with K )